BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   7Post - 7 Series Forum > BMW 7-Series Forums > General 7-series (G11) Discussions

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-16-2020, 11:05 AM   #1
razielkain7878
New Member
0
Rep
23
Posts

Drives: 2016 750ix
Join Date: Aug 2019
Location: Indiana, USA

iTrader: (0)

Car is Going Crazy

Wipers are always on, can't turn them off. It is sunny outside!!
No turn signals, no horn, no high beam... see video:

This is what my scanner is saying.

This happened after I tried to start the car while the battery was semi-dead. Any easy fix?


https://photos.app.goo.gl/4GsfWXxrz42oaZ5f8


video:
Appreciate 0
      05-16-2020, 01:57 PM   #2
Qsilver7
Colonel
Qsilver7's Avatar
United_States
1134
Rep
2,249
Posts

Drives: F06 650ix GC / E53 X5 4.4
Join Date: Oct 2016
Location: Indiana, USA

iTrader: (0)

Your wiper stalk is on the left? When did BMW do that...they’ve always been on the right side in previous generations.

I wonder if you’d pull and re-seat the fuse for the wiper module...if that would make them stop? Check your fuse index...a quick search on the TIS website suggests that it is F48 (fuse #48). But verify using your fuse index sheet in case there are changes in fuse location based on model year or engine etc.
__________________
2006 E53 X5 4.4 | 2013 F06 650ix Gran Coupe`
BMW CCA Member #191509

Last edited by Qsilver7; 05-16-2020 at 02:02 PM..
Appreciate 0
      05-16-2020, 02:33 PM   #3
mrgicm
Captain
mrgicm's Avatar
218
Rep
648
Posts

Drives: BMW M
Join Date: Nov 2011
Location: NA

iTrader: (0)

1. Check fuse box
2. Try to read/ clear codes with ISTA
3. Check if some ecu's lost coding and need to be encoded again
Appreciate 0
      05-16-2020, 02:58 PM   #4
razielkain7878
New Member
0
Rep
23
Posts

Drives: 2016 750ix
Join Date: Aug 2019
Location: Indiana, USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Qsilver7 View Post
Your wiper stalk is on the left? When did BMW do that...they’ve always been on the right side in previous generations.
I was trying the turn signals on the left, no go
Appreciate 0
      05-16-2020, 06:32 PM   #5
Qsilver7
Colonel
Qsilver7's Avatar
United_States
1134
Rep
2,249
Posts

Drives: F06 650ix GC / E53 X5 4.4
Join Date: Oct 2016
Location: Indiana, USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by razielkain7878 View Post
I was trying the turn signals on the left, no go
Ah...now I connect the “dots”.

If you’ve previously owned BMWs long enough to have to replace a battery...or had a dying battery...one with low voltage can cause lots of electrical gremlins. Hopefully you’ve had a chance to recharge the battery with a long (low amp) charge session (like 10-15 hours at 2amp-4amps using the engine bay jump start terminals).

These cars are heavy electrical users with all the ECUs and components that need to be powered. If the battery voltage drops to below acceptable levels...some non-essential systems get shut down or can go wonky as the car tries to maintain the most important things. It’s kind of like in boxing...if you get hit with a good uppercut to your chin...it can interrupt your synaptic connections and your legs get wobbly and you start seeing stars...then the next thing you know...you’re looking up at the ceiling and referee is counting with his fingers in your face.
__________________
2006 E53 X5 4.4 | 2013 F06 650ix Gran Coupe`
BMW CCA Member #191509
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:31 PM.




7post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST