BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   7Post - 7 Series Forum > BMW 7-Series Forums > General 7-series (F01) Discussion

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-23-2021, 03:42 PM   #1
shakmonster
New Member
United_States
5
Rep
17
Posts

Drives: 2013 BMW 328i xDrive
Join Date: Apr 2018
Location: California

iTrader: (0)

Misfiring F02

Hello all, I serviced my 2010 750LI myself about 4 months ago with new sparks and PCV valves as well as adding a quart of oil every 1k miles or so. A month after my spark plug change the car misfired so I replaced the ignition coil of that bad cylinder but it seems like every week or so the problem has been jumping around first it was the third cylinder that kept misfiring even after I got used OEM ignition coils from an engine with only 30k miles. Now I have been through almost all cylinders misfiring at different times. Today I got 5 and 6 so I changed the coil packs again but it's still missing. I'm thinking to redo sparks and coil packs with brand new ones straight from FCP Euro. Does anyone have any tips or help in servicing the engine I might also get some fuel additives to help clean the cylinders. Thank you in Advance!

Note: sometimes it misfires when I go fast around 60-80 mph especially in the sport mode.
Appreciate 0
      04-14-2021, 07:05 PM   #2
7sportplus
New Member
United_States
3
Rep
18
Posts

Drives: 2011 7 series 750 LI
Join Date: Sep 2018
Location: Alabama

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shakmonster View Post
Hello all, I serviced my 2010 750LI myself about 4 months ago with new sparks and PCV valves as well as adding a quart of oil every 1k miles or so. A month after my spark plug change the car misfired so I replaced the ignition coil of that bad cylinder but it seems like every week or so the problem has been jumping around first it was the third cylinder that kept misfiring even after I got used OEM ignition coils from an engine with only 30k miles. Now I have been through almost all cylinders misfiring at different times. Today I got 5 and 6 so I changed the coil packs again but it's still missing. I'm thinking to redo sparks and coil packs with brand new ones straight from FCP Euro. Does anyone have any tips or help in servicing the engine I might also get some fuel additives to help clean the cylinders. Thank you in Advance!

Note: sometimes it misfires when I go fast around 60-80 mph especially in the sport mode.


I'm having similar issue but mine only varies between #1 and #5. I haven't figured out what it is but I'm banking on it's my low and high fuel pumps. Low pump holding around 22psi when it should be around 45 to 50. My high preasure pump is sitting at 0 to 1 psi. I'm pretty sure that's my issue.
I just haven't gotten around to confirm yet. Both of
which can cause missfireing. My plugs and coils are fairly new but I also have a tune on my car as well which can cause missfireing. I wouldn't go back and change those parts again.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:27 AM.




7post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST