BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   7Post - 7 Series Forum > BMW 7-Series Forums > General 7-series (G11) Discussions

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-22-2018, 05:58 PM   #1
30longD
New Member
30longD's Avatar
Australia
0
Rep
6
Posts

Drives: F02 730Ld 2014
Join Date: Nov 2018
Location: Gold Coast, QLD

iTrader: (0)

Exclamation 2013 LCI 730Ld 'Boot Open' error & No reverse camera display

Hi everyone - my first thread here as I find myself the owner of a 7-series that has developed a case of the electrical flu!

I wonder if anyone can assist - before I am forced to visit the stealership for help.

1. iDrive not always working... normally after the car is 'warmed up' and ignition is turned off for a while... when I return the to car the central screen is black and there is no stereo or any warning tones from the backup sensors. The digital dash is still working fine though. Sometimes, after driving for a short distance the iDrive 'wakes up' and starts working fine.

2. Reverse camera doesn't work! There is a grey box on the centre display however the proximity sensors work and show the colours fine... sound is also coming as objects come closer

3. "Boot Open' warning is on dash... even though the boot seems closed. In addition, pressing the boot open button only opens it a little and you have to press it again. Also from the keyfob you have to mash the key a bunch of times for the boot to lift. Pressing the button to close it seems to work fine... however, it might not sit 100% flush. The car has soft close doors all around so I don't know is this is part of the problem with the boot?

Do you think it's just a fuse? When I looked in the boot fuse panel they all seemed fine (I was suprised how many fuses were there though)

I have not looked at the other fuse panel behind the glove box

any help would be most appreciated!

THANK YOU!
__________________
THE FLEET:
2014 LCI F02 730Ld Space Grey (daily)
2013 B8.5 A4 Turbo 6 Speed (loaner)
2016 SQ5 (wifey)
1996 E36 M3 3.2 6 Speed (garage queen)
Appreciate 0
      12-06-2018, 06:12 PM   #2
30longD
New Member
30longD's Avatar
Australia
0
Rep
6
Posts

Drives: F02 730Ld 2014
Join Date: Nov 2018
Location: Gold Coast, QLD

iTrader: (0)

__________________
THE FLEET:
2014 LCI F02 730Ld Space Grey (daily)
2013 B8.5 A4 Turbo 6 Speed (loaner)
2016 SQ5 (wifey)
1996 E36 M3 3.2 6 Speed (garage queen)
Appreciate 0
      12-07-2018, 01:55 AM   #3
Markr
New Member
Markr's Avatar
6
Rep
14
Posts

Drives: BMW 740d Xdrive M Sport
Join Date: Oct 2018
Location: Wiltshire, UK

iTrader: (0)

Have you checked the battery condition, as a duff battery can exhibit many spurious issues. A good battery should read 12.6v with the engine off.

If you have used the car recently, leave the headlights on for 2 minutes to remove any residual charge.

If below 12.4v, needs a charge, and if below 12.2v, probably duff.

In all cases below 12.6v, try charging the battery first, and if will not hold 12.6v, replace.

Also, may wish to check charging circuit.
__________________
Current: 2018 BMW G11 740d MSport XDrive
Past: 2015 Audi 3.0tdi A8L, 2012 Audi 3.0tdi A8L, 2009 Audi 3.0tdi A8, 2005 Jaguar 4.2V8 XJL, 2000 Jaguar 4.0V8 XJL + many others
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Tags
boot open, idrive display, reverse camera

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 12:54 PM.




7post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST