BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   7Post - 7 Series Forum > BMW 7-Series Forums > General 7-series (G11) Discussions

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-08-2020, 08:31 AM   #1
Bradley Scott
New Member
14
Rep
17
Posts

Drives: 2020 BMW M760i
Join Date: Feb 2020
Location: Brooklyn, NY

iTrader: (0)

Bmw connect app stopped working?

Hi Everyone,

Hope you are all well!

I had been using (successfully) my BMW Connect App to start my car each morning. Also fooling around with the locate feature and the 3D Imagine feature.

Then suddenly, it stopped working. It won't connect to BMW Server as of Feb 28th. (2 months after getting my car)

Anyone know why? Am I supposed to get some sort of subscription for it? Seems weird that it should end 60 days (to the day) from delivery.

Thoughts?
Appreciate 0
      03-08-2020, 11:53 AM   #2
740I_yeye
Private
15
Rep
95
Posts

Drives: BMW 740LI
Join Date: Oct 2019
Location: UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Bradley Scott View Post
Hi Everyone,

Hope you are all well!

I had been using (successfully) my BMW Connect App to start my car each morning. Also fooling around with the locate feature and the 3D Imagine feature.

Then suddenly, it stopped working. It won't connect to BMW Server as of Feb 28th. (2 months after getting my car)

Anyone know why? Am I supposed to get some sort of subscription for it? Seems weird that it should end 60 days (to the day) from delivery.

Thoughts?
Idk if this is the same issue as mine, my locate vehicle feature works but the time and date is from 2016 presumable when the car was first on the road? Everytime it refreshes the location and works but the time and date remains the same...
Appreciate 0
      03-08-2020, 01:44 PM   #3
Bradley Scott
New Member
14
Rep
17
Posts

Drives: 2020 BMW M760i
Join Date: Feb 2020
Location: Brooklyn, NY

iTrader: (0)

Mine refreshes and shows my car is in the same spot as it was in Feb 28th - Can't start it - Can't locate it currently, still shows i have 6 gallons of gas. I even got a brand new phone (not because of that lol) and resigned in to the new device and it still shows it where it was on the 28th.
Appreciate 0
      03-08-2020, 01:57 PM   #4
740I_yeye
Private
15
Rep
95
Posts

Drives: BMW 740LI
Join Date: Oct 2019
Location: UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Bradley Scott View Post
Mine refreshes and shows my car is in the same spot as it was in Feb 28th - Can't start it - Can't locate it currently, still shows i have 6 gallons of gas. I even got a brand new phone (not because of that lol) and resigned in to the new device and it still shows it where it was on the 28th.
Thats really weird.. I can still lock and unlock my car but mine is a pre-lci and I dont have 3d view. Have u tried searching in the idrive for vehicle tracking and seeing if thats switched on?
Appreciate 0
      03-08-2020, 02:13 PM   #5
Bradley Scott
New Member
14
Rep
17
Posts

Drives: 2020 BMW M760i
Join Date: Feb 2020
Location: Brooklyn, NY

iTrader: (0)

It worked at one point and i don't THINK i did anything within the I DRIVE but i will check. Thanks for the tip!
Appreciate 0
      03-09-2020, 11:45 AM   #6
padrino
Alpina!
10
Rep
110
Posts

Drives: Alpina B7
Join Date: Sep 2012
Location: VA

iTrader: (0)

Having the same issue here, my 2018 is working but my 2020 is behaving just as you stated...
__________________
2018 Alpina B7 - Frozen White
2020 M760i - Carbon Black Metallic
Appreciate 0
      03-09-2020, 03:49 PM   #7
Aussie_7er
New Member
Australia
0
Rep
11
Posts

Drives: 2016 BMW 740i G11
Join Date: Feb 2020
Location: Australia

iTrader: (0)

When you go into the BMW Connected app, then goto "HUB" at the bottom of the screen. You should see a "Booked Subscriptions" button, tap that and it will show you all the services you have active. If everything you are expecting is there, it could be an issue with the service at BMWs end.
Appreciate 0
      03-11-2020, 09:28 AM   #8
Bradley Scott
New Member
14
Rep
17
Posts

Drives: 2020 BMW M760i
Join Date: Feb 2020
Location: Brooklyn, NY

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Aussie_7er View Post
When you go into the BMW Connected app, then goto "HUB" at the bottom of the screen. You should see a "Booked Subscriptions" button, tap that and it will show you all the services you have active. If everything you are expecting is there, it could be an issue with the service at BMWs end.
On my phone or in the car?
Appreciate 0
      03-12-2020, 05:24 AM   #9
Aussie_7er
New Member
Australia
0
Rep
11
Posts

Drives: 2016 BMW 740i G11
Join Date: Feb 2020
Location: Australia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Bradley Scott View Post
On my phone or in the car?
On your phone.
Appreciate 0
      03-22-2020, 05:32 PM   #10
AlteBMW
Lieutenant
United_States
148
Rep
469
Posts

Drives: 2020 750ix; 2019 X3; 2014 MB E
Join Date: Mar 2014
Location: New York

iTrader: (0)

Garage List
2019 BMW X3 30  [0.00]
2020 BMW 750ix  [0.00]
OP: Have you gone into the BMW Connected website and seen something like this? Does it say remote services active?

Plus, have you tried deleting the car on the phone app, and then adding it in again? You will need your BMW connected credentials. My app stopped seeing where my car was, and had wrong fuel and mileage info. Deleting on phone and re-entering is what I did to fix it.
Attached Images
 
__________________
BMWCCA Member
Current: 2020 750ix (Azurite, Cognac)
2019 X3; 2014 MB E Wagon
Prior: 3,5,7, and 8 series (twice!) BMW; Mercedes C,E, and S; Alfa Romeo GTV, MGB, Audi, Saab, Volvo, Toyota and many others.
Appreciate 0
      04-19-2020, 12:12 PM   #11
TENCHI
Lieutenant
25
Rep
520
Posts

Drives: '19 G12, '17 E300
Join Date: Feb 2006
Location: Seattle

iTrader: (0)

Send a message via AIM to TENCHI
BMW Connected app (on iOS) is as reliable as a mustang in a blizzard
__________________
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:13 AM.




7post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST